Primul medicament pentru Alzheimer, autorizat în SUA în ultimii 20 de ani

Primul medicament pentru Alzheimer, autorizat în SUA în ultimii 20 de ani Citeşte întreaga ştire: Primul medicament pentru Alzheimer, autorizat în SUA în ultimii 20 de ani

Un nou medicament împotriva bolii Alzheimer a fost aprobat de autoritățile de reglementare din Statele Unite, fiind primul tratament autorizat în ultimele două decenii, informează BBC. Oamenii de ştiinţă sunt însă sceptici în privinţa noului medicament care tratează cauza bolii, și nu simptomele ei.
Noul medicament se numește aducanumab și este produs de compania Biogen.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a transmis că există „dovezi substanțiale că aducanumabul reduce plăcile beta amiloide din creier”, iar acest lucru poate aduce „beneficii importante pentru pacienți”.

Aducanumab vizează amiloidul, o proteină care formează aglomerări anormale în creierul persoanelor cu Alzheimer care poate deteriora celulele și poate declanșa demența, probleme de memorie și gândire, probleme de comunicare, confuzie. Medicii consideră rezultatele studiilor inconsistente În martie 2019, studiile internaționale cu aducanumab, care au implicat aproximativ 3.000 de pacienți, au fost oprite, după ce medicamentul, administrat sub formă de perfuzie lunară, nu a reușit să încetinească deteriorarea memoriei și a problemelor de gândire.

Ulterior, producătorul american Biogen a analizat mai multe date și a concluzionat că medicamentul a funcționat, atâta timp cât a fost administrat în doze mai mari. Compania a mai spus că a încetinit semnificativ declinul cognitiv. Oamenii de știință sunt împărțiți cu privire la impactul noului medicament din cauza rezultatelor incerte ale studiilor. Profesorul Bart De Strooper, directorul Institutului de Cercetare a Demenței din Marea Britanie, a declarat că decizia de a aproba aducanumab a marcat „o etapă extrem de semnificativă” în căutarea tratamentelor pentru boala Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *