Aur pentru România. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit titlul olimpic la dublu vâsle

Delegația României a obținut prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au impus în proba de dublu vâsle feminin, după o cursă fantastică.

″A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani″⁣, a declarat Ancuţa Bodnar la zona mixtă, potrivit Agerpres.

Româncele au condus finala încă de la început, distanțându-se constant de rivale pe durata celor 2.000 de metri. Ele au terminat cursa cu un timp de 6.41,03, stabilind un nou record olimpic.

Noua Zeelandă s-a clasat pe locul 2 ( +3.79), în timp ce Olanda a câștigat medalia de bronz (+4.70).

Aceasta este cea de-a doua medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după argintul obținut de Ana Maria Popescu la spadă. 

Pentru canotajul românesc, aceasta este a 20-a medalie de aur din istorie obținută la Jocurilor Olimpice.

În total, România are 90 de medalii de aur câștigate la Jocurile Olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *