Stațiunea din România pentru care turiștii renunță la vacanțele în străinătate. Te simți ca în Alpii Elvețieni

Stațiunea din România pentru care turiștii renunță la vacanțele în străinătate. Te simți ca în Alpii Elvețieni

Dacă încă nu v-ați hotărât unde veți petrece vacanța de vară, la mare sau la munte, noi vă propunem o soluție… combinată.

Dacă alegeţi Colibița – ajungeți la… marea de la munte! Stațiunea din Judeţul Bistrița-Năsăud este la mare căutare, în special de către familiile cu copii, care își doresc liniște și aer curat. Studiile au arătat că stratul de ozon este similar celui din Alpi, iar turiștii spun că peisajul se aseamănă cu cel din Elveția.

Nu este de mirare că unii au renunțat la vacanța în Muntenegru, pentru a merge la Colibița.

Colibița este locul în care cerul, apa şi munţii parcă se contopesc. Lacul lung de 7 km, cu mici insule, este înconjurat de munţii Călimani, pe ale căror piscuri se mai poate zări zăpada chiar şi atunci atunci când razele soarelui încălzesc apa.

Turist: „De fapt eu am venit din Irak în vacanță cu familia. Ne bucurăm de locul acesta foarte frumos. E o bucată din Rai, a meritat că am bătut atâta drum, aproape 500 de km.”

Turist: Foarte frumos. Aici vreau să mor şi să îmbătrânesc.
Reportr: De ce?
Turist: Nu ştiu. E frumos, aer curat, mai ales că sunt şi pescar.

În acest loc domneşte liniştea, iar concentrația de ozon este peste valoarea medie din ţară, şi asemănătoare cu cea din munţii Alpi. Climatul plăcut, constant, şi lipsit de curenţi puternici, oferă zonei un caracter echilibrat şi tonic.

Turist: ”Am fost şi în urmă cu 3 ani. Ni s-a părut un loc foarte frumos, peisajul extraordinar, aerul foarte curat, mai ales pentru copii.”

Proprietarii complexelor au amenajat spaţii confortabile. Turiştii pot sta la plajă pe şezlong, în timp ce admiră crestele munţilor, totul la 900 de metri altitudine, unde căldura este mai uşor de suportat, iar bronzul iese perfect. Sunt peste 2000 de locuri de cazare. Turiştii pot alege o cameră simplă de hotel, sau apartamente cu bucătărie, în care să gătească. În acest caz, au la dispoziţie terasă şi spaţii de joacă pentru copii.

Vasile Coruțiu proprietar complex turistic: „Eu aş zice că în special se axează pe vacanţele pentru familişti pentru că aici sunt mai puţine oportunităţi pentru adrenalină şi sporturi extreme, şi familiile şi copiii îşi pot face o vacanţă plăcută şi fără evenimente.”

Se pot face drumeţii prin munţi, mountain biking, alpinism, pescuit – sau pur şi simplu plimbări în staţiune. Desigur, punctul de interes îl reprezintă navigaţia. Cu hidrobicicleta, barca cu vâsle sau cea electrică. Iar pe ambarcaţiunile cu ghid se dau explicaţii despre formarea lacului de acumulare.

– „După ce s-au expropiat, i-au mutat şi s-au făcut alte aşezări. Aici s-a inundat, s-a început lucrarea la baraj în 87 şi a durat până în 1995-96, după care a început să crească nivelul apei şi încet, încet s-a populat.”

Se poate lua masa şi la o stână turistică, iar costul pentru transport, masă şi băutură este de 80 de lei de persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE